+31-6-16350927

Blog

Life Coaching & Zielefluisteren: Wist ik veel

Coach: De term komt uit het Frans (coche). Coach is het Franse en later (rond 1500) Engelse woord voor een wagen om mensen te transporteren van de ene naar de andere plaats.’ Wikipedia

“Hallo, ik ben Noa, 46 jaar en aardig bewust. Ik zat lekker in mijn vel en er knaagt wel iets, maar ach, wat heb ik te klagen… Ik wil niet, dát er iets knaagt en toch is dat wel zo. Al jaren. Stiekem. Wat moet ik ermee? Wanneer ik het er met wie dan ook heel voorzichtig over begin, dan krijg ik toch niet goed verwoord…want ik weet zelf niet wat het is. Wist ik het maar, dan kon ik er iets aan doen. Hoop ik.

Ik ben wel een tijd eerder naar een Life Coach geweest. Daarmee heb ik het een en ander wel duidelijk gekregen…toch knaagt het…nog steeds…dat wat ik niet weet…en wel last van heb…dagelijks.

Via via ben ik bij AnishA gekomen. Ik had gehoord dat ze dingen boven water kon krijgen, verfijnd kon aangeven waar iemand mee loopt. Dat doet ze. Absoluut. Haar Zielefluisteren blijkt hierin heel toepasselijk te zijn.

Aan de telefoon klinkt ze goed en ik werd er rustig van. Dus maak ik een afspraak, niet goed wetende wat ik tegemoet ga. Maar goed. Iets onbewusts trekt me over de streep. Ze zeggen dan wel dat je écht moet willen, om écht verder te komen, echter ik weet niet of ik wil, zo vaag is het waar ik mee loop.

Ze ontvangt me in haar kleine praktijk. ‘Ont-moetingsruimte’ genaamd. Thee en water staan klaar en ik mag kiezen waar ik ga zitten. Voordat ik het weet, zit ze al schrijvend en vertellend mij te duiden waar ik mee loop. Ik had het in het begin niet eens door, want het komt over alsof ze gewoon aan het praten is. Dat ‘zielefluisteren’ is dus niet zo zweverig als dat ik dacht. 😉

Het is gewoon frappant wat ze zegt. Spijker op de kop, herkenbaar en toch dringt het nu beter tot me door waar ik mee rondloop. “Je bent niet in het verkeerde lichaam geboren. Je bent meer man dan vrouw, energetisch, echter je kwam als vrouw, daar je daarmee beter kon uitwerken waar je mee rondloopt, dan wanneer je toch weer als man geboren was.” Weer? Ach, wat doet het er eigenlijk toe, of er reïncanatie bestaat of niet. Als ik maar geholpen word; als ik maar verder kom, want dat vage geknaag aan me, zit me dagelijks dwars en knaagt aan me.

Ze gaat verder:”Je bent in een gezin opgegroeid, die meer met de ogen zeiden dan met de mond. Het is heel subtiel aanwezig. Wanneer je het een ander zou vertellen, dan zouden ze je voor gek verklaren of zich afvragen waar je het over hebt en toch is het zo.” Ze kijkt me aan en ik huil. Ik voel een soort luikje in me opengaan. Ik ben niet gek. Het is wél zo. Dit heb ik gevoeld…te subtiel voor mij om het zelf echt goed door te hebben en toch heb ik het weleens gedacht. Die ogen van mijn familie…dat super ongemerkt me toch denigreren aankijken. Dat nét even zo kijken, dat ik me ongemakkelijk voelde en ineen voelde krimpen, alsof ik er beter maar niet kon zijn.” Door wat AnishA me vertelt, voel ik eindelijk herkenning van een ander mens. Eindelijk heb ik iemand tegenover me, die me begrijpt, echt begrijpt.

Ik huil nog wat verder en snuit mijn neus, drink mijn water op en voel me stil. Moe. Dat ook. Echter ik heb nu hoop. Er is al zoveel over me gezegd: Ik zou borderliner zijn, ADHD hebben, ben af en aan in therapie geweest, heb alternatieve therapie gehad en er bleef maar een gevoel in me, wat ik maar niet begreep en me wel in de tang hield, al die jaren.
Daar ik begrijp dat het diep ingesleten is en ik nog wel wat begeleiding kan gebruiken, vertelt AnishA me wat ze zoal verder doet en stelt ze voor dat ik onder andere Soul Body Fusion® ga ontvangen, zodat ik gemakkelijker naar een diepere balans kan gaan groeien. Daar heb ik wel oren naar natuurlijk. Ik weet nu dat haar Zielefluisteren in elke sessie ‘ingezet’ wordt en daar word ik op de een of andere manier heel blij van.

Jeetje, had ik dit maar eerder gehoord. Dat had me een boel gedoe gescheeld. Maar ja. Ik hoef niet elke keer naar haar toe. Ze blijkt ook via Skype, Zoom, Whatsapp (video) bellen of gewoon bellen te coachen. Dat vind ik super. Dat scheelt mooi reistijd en –kosten!

Je begrijpt het natuurlijk al: Dit was een sessie, waardoor ik, naast wat ik al over haar wist, je naar haar toe zou sturen. Ik ben goed gecoacht. Zij is mijn wagen geweest, die me transporteerde van de ene naar de andere plaats. (zie quote bovenin). Natuurlijk is wat ze biedt niet geschikt voor een ieder. Er is wel bereidheid tot kijken nodig. Dat was me van te voren ook wel duidelijk. Spannend en wel verhelderend. Wist ik veel…wat ik tegemoet ging. Nu wel. Ik kan weer verder.
Ik hoop jij straks ook! “

Liefs,

Noa

PS Daar AnishA niets heeft opgenomen van begeleide meditaties, pas weer begonnen is met blogs schrijven en dergelijke, raad ik je aan om een gratis intakegesprek aan te vragen. Waarschijnlijk zielefluistert ze al wat voor je. Een goed begin is het halve werk. Dat hoort bij al haar werk.

AngelicA van den Berg

Praktisch & spiritueel

Met beide benen op de grond ervaar ik het leven als een magisch geheel. Door schade en schande wijs geworden help ik mensen de beste versie van zichzelf te worden. Nieuwsgierig? Ik zou dat wel zijn!

* Lees ook meer over de mogelijke methodieken.

Echte ervaringen met AngelicA

Ik ben erg dankbaar voor AngelicA's begeleiding. Het helpt me dat me de spiegel voorgehouden wordt, echter niet beschuldigend maar ondersteunend.

Melanie Schwieters

Ik draaide rondjes in mijn hoofd en schoot makkelijk in de stress. Nu ben ik pro-actief, voel meer controle over mijn leven en slaap beter door meer focus.

Hores Cocu

AngelicA heeft een passie om anderen te helpen. Ze heeft interesse  in mijn persoonlijke ontwikkeling en oordeelt niet. Ze houdt alles geheim en is eerlijk.

Picasso Morgan