Kernwaarden

PERSOONLIJK & ZAKELIJK

De Kernwaarden helpen individuen en organisaties zich te gedragen als respectvolle individuen.

 

 

LOVING = LIEFDEVOL

Het uitgangspunt is volledige acceptatie van je diepere zelf en die van anderen. Om dit te kunnen doen, blijf je open en in contact met de ander en jezelf. ‘Liefdevol’ kan ook betekenen dat je sterke reacties en emoties vertoond in plaats van alleen wat wij er over het algemeen onder verstaan.

VULNERABLE = KWETSBAAR

Je bent in contact met dat gedeelte van jezelf die je over het algemeen verborgen houdt voor anderen of zelfs voor jezelf. Oprecht je gevoelens en gedachten uiten kan vrijheid teweeg brengen. Je kunt jezelf zien zoals je bent: Menselijk! Dit is het gebied van echte veranderingen.

DARING  = DURVEN

Nieuwsgierigheid naar nieuwe inzichten, die te krijgen en te ervaren. Nieuw vertrouwen. Je gaat voorbij je bekende grenzen. Het roept het Leven in je op. Je onderzoekt dit zorgvuldig, zodat je nieuwe mogelijkheden zult ervaren in je leven.

SIGN SENSITIVE = GEVOEL VOOR TEKENEN AAN DE WAND

Je observeert en integreert alles wat er is. Je begrijpt wat de wereld om je heen laat zien. Niets is ‘toeval’, ook als het zo lijkt. (De wet van aantrekking). Je vertrouwt dat wat er ook in je leven gebeurt, het je helpt om een hoger niveau te (gaan) ervaren. Op deze manier, zul je ondersteunend en hulpvaardig zijn, terwijl je er plezier aan beleeft. Je zult beter kunnen relativeren.

OPEN

Open zijn, betekent dat je in contact kunt blijven met wat er gebeurt, ongeacht wat.  Je kunt moeite doen om de ander te begrijpen en jezelf. Op deze manier is er minder kans op overheersing en de ander ondergeschikt maken, hetgeen tot harmonie zal leiden.

 

FULFILLING = BEVREDIGEND

Het zal je helpen op zo’n manier te leven dat het gemeenschappelijk doel van hoger belang is. Egoïsme zal verminderen en je zult het pad van het hart bewandelen. Geven en ontvangen zijn twee kanten van hetzelfde fenomeen. Je kunt dit doen vanuit een gevoel van innerlijke balans.